Tuomiahon taimisto

Tuottava metsä Tuomiahon taimista

Tuomiahon Taimisto on kasvattanut metsäpuiden taimia jo vuodesta 1991. Ammattitaidolla tuotetut taimet takaavat edelleen metsäsi tuoton. Päätuotteina kasvatamme kuusen, männyn ja rauduskoivun metsänviljelytaimia. Lisäksi valikoimassamme on mm. Siperian lehtikuusi, tervaleppä sekä useita jalopuita ja pihtakuusia. Toimitamme taimet tarvittaessa paikanpäälle metsään tai pakettilähetyksenä matkahuollossa. Meiltä saat myös kaikki metsänuudistamiseen liittyvät palvelut kuten maanmuokkauksen ja istutuksen.

 

 

 

Tietoa taimien kasvatuksesta

Taimien kasvatus alkaa hyvän siemenalkuperän hankkimisesta ja käytämmekin aina parhaita saatavilla olevia siemenalkuperiä. Siemenet kylvetään taimikennoihin pitkälle automatisoidulla kylvökoneella, mistä kennot siirretään kasvihuoneeseen idätykseen ja alkukasvatukseen.

Keskikesän kasvatusvaiheessa kohokasvatuksella, ravinne- ja kosteustasojen tarkalla seurannalla sekä huolellisella lannoitusohjelmalla varmistetaan taimien hyvä laatu niin, että taimista kasvaa elinvoimaisia, tukevia ja terveitä. Kasvukauden loppupuolella lyhytpäiväkäsittelyllä valmistellaan taimet syysistutuksiin ja talvilepoon. Meillä Tuomiahon Taimistolla lähes kaikki taimet säilytetään talven yli ulkokentillä ja vain pieni osa toimituksista on pakkasvarastoituja taimia. Pitämällä taimia ensimmäisen talven ulkona luonnonolosuhteissa, voimme varmistua siitä, että asiakkiaille lähtee varmasti terveitä ja laadukkaita taimia, eikä istutuksen jälkeisen talven aikana tule ikäviä yllätyksiä.

Kasvatuksen viimeisen vaiheen, pakkauksen yhteydessä taimet menevät lajitteluprosessin läpi, missä varmistetaan, että istutukseen päätyvät taimet ovat laadukkaita ja terveitä. Pakkauksen jälkeen taimet lähtevät asiakkaan noutamina tarhalta tai kuljetuspalvelumme toimittaa taimet suoraan istutuspaikalle.